Hoorhuys.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Hoortoestel categorieën en vergoedingen


In 2013 is er veel veranderd in de hoorzorg. Zorgverzekeraars Nederland, afgekort ZN, heeft sindsdien het indicatie protocol in werking gesteld.

Allereerst moet u om in aanmerking te komen voor een vergoeding een drempelverlies hebben. De drempelwaarde voor een vergoeding ligt op 35db gemeten bij 1000, 2000 en 4000Hz. Sommige zorgverzekeraars hebben als voorwaarde dat u eerst naar de KNO-arts of Audiologisch Centrum gaat voordat u een vergoeding ontvangt.

Vervolgens wordt aan de hand van een vragenlijst de zorgbehoefte in kaart gebracht en wordt bepaald welke categorie toestel voor u het meest geschikt is. Een eenvoudige oplossing waar het kan en een betere oplossing waar nodig.

Als u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar dan heeft u altijd een eigen bijdrage. Dit is wettelijk bepaald. Deze eigen bijdrage is 25% van de kosten van het toestel. Let op! De eigen bijdrage staat los van uw jaarlijkse eigen risico.

De uitkomst van het indicatieprotocol is bindend. Dit betekent dat u een hoortoestel moet kiezen uit de categorie waar u ingedeeld bent. Wilt u een andere of betere oplossing? Dan betaalt u het hoortoestel helemaal zelf. Het voordeel is dan wel dat u alle keuzevrijheid heeft om zelf uw optimale oplossing te kiezen.

Omdat veel (grote) zorgverzekeraars de zorgkosten steeds verder naar beneden willen drukken, wordt er meestal gewerkt met een voorkeurzorgverlener, vaak een "prijsvechter". Helaas is bijna altijd de kwaliteit dan ondergeschikt aan de prijs, al doen de reclames u anders geloven. Daarbij is de keuzevrijheid vaak zeer beperkt omdat het zorgcontract dat nou eenmaal niet toelaat. Wanneer u niet naar de voorkeursaudicien van uw zorgverzekeraar gaat kan het zijn dat u een lagere vergoeding krijgt.
Met een restitutiepolis liggen de zaken iets anders. Dan bent u vrij om te bepalen waar u naar toe gaat omdat de vergoeding gelijk blijft.
Bij ’t Hoorhuys krijgt u ongeacht uw zorgverzekeraar altijd een vergoeding en heeft u vrije keus in merk en model.

Het onderstaande schema geeft een overzicht in de prijssegmenten. Prijzen zijn gemiddelden, per stuk en zonder aftrek van de vergoeding van de zorgverzekering.

Eenvoudige / basis toestellen
zorg categorie 1 t/m 3
(± € 450 - € 800)
Middenklasse toestellen
zorg categorie 4 & 5
(± € 800 - € 1200)
Geavanceerde toestellen
Particuliere aanschaf
(± € 1200 - € 1600)
Premium toestellen
Particuliere aanschaf
(± € 1600 en hoger)

Uiteraard kunnen hoortoestellen uit categorie 1 t/m 5 ook particulier aangeschaft worden.
Kikkerstraat 3
3171 GH Poortugaal
  (010) 76 50 093
  06 111 423 57
  info@hoorhuys.nl

Volg ons ook via:

Openingstijden

Op zaterdag 4 december en vrijdag 31 december 2021 is onze winkel gesloten.
maandaggesloten
dinsdag09:00-17:00 uur
woensdag09:00-17:00 uur
donderdag09:00-17:00 uur
vrijdag09:00-17:00 uur
zaterdag09:00-13:00 uur
zondaggesloten

Buiten bovenstaande openingstijden is het mogelijk een afspraak te maken.

De winkel ligt op loopafstand van metrostation Poortugaal en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

U bent van harte welkom.